🍃🌷🍃به پایگاه ادبی شعر پاک خوش آمدید 🍃🌷🍃

بیوگرافی رضا جوکار
تاریخ تولد: 13600223
جنسیت: مرد
شهر: شیراز
بیوگرافی: با یاد او آغاز می کنم تمام آرزوهایم را در دیاری چشم به جهان گشودم که مردمانش همه سروده های حافظ و سعدی را زیر لب زمزمه می کردند و در بازارهای شهرش طبل عاشقی ادب ایرانی نواخته می شد. از یکسو با دلدادگی خواجه راز و شیخ اجل انس گرفتم و از سویی دیگر عطر شعر نو و نوای شعر سپید را پسندیدم تبلور این احساس عاشقانه در دل نبشته هایی است که پیش رو آمده است
آخرین اشعار رضا جوکار

فریاد فرهاد

رضا جوکار 07 آذر 1396

فصل فاصله ها

فرصت فریاد فرهاد بود

قالب جدید

خوانش: 3228

سپاس: 2

تعداد نظر: 1

هوای سکوت

رضا جوکار 05 آذر 1396

بی نخ ات

در اوج تنهایی ام

قالب جدید

خوانش: 409

سپاس: 0

تعداد نظر: 1

مرام کویر

رضا جوکار 04 آذر 1396

در مرام کویر نیست دریا شدن

وقتی شانه های لرزانش

قالب جدید

خوانش: 4118

سپاس: 1

تعداد نظر: 1

اهدای زندگی

رضا جوکار 02 آذر 1396

بخشیدم تمام بودنم را

به کسی که در انتهای راه ایستاده بود

سپید

خوانش: 325

سپاس: 0

شیطنت فصل ها

رضا جوکار 29 آبان 1396

بازی رنگ ها

شیطنت فصل هاست

قالب جدید

خوانش: 344

سپاس: 4

آخرین نوشته های ادبی رضا جوکار

آشنایی با گویش شیرازی

رضا جوکار 24 بهمن 1394

سلام و عرض ادب خدمت دوستان گرامی

هر چند اسکلت الفبایی زبان فارسی در نوشتار و آهنگ اصلی واژه ها در گفتار طی قرن ها کم و بیش پا بر جا مانده،اما ساختار فرعی واژه ها و جمله ها تحت شرایط اقتصادی و اجتماعی تحولات زیادی را گذرانده است. کلماتی که در فرهنگ مادی مردم زمینه استفاده نداشته مهجور و از رده خارج شده،کلماتی با قبول بعضی تغییرها به جا مانده و کلماتی بیگانه  بی هیچ تغییر و شکل خارجی خود در زبان فارسی کاربرد پیدا کرده است. بی شک  پیش از آن که یک زبان به عنوان زبان رسمی در کشوری رایج شود،لهجه های محلی از ارزشی یکسان برخور دارند اما همین که زبانی استاندارد در سرزمینی به وجود آمد،از آن پس دیگر گویش های محلی ارزش های کاربردی و اجتماعی خود را در سطح وسیع کشور از دست می  دهند.      

خوانش: 1377

سپاس: 5

تعداد نظر: 3

غزل جوان (قرن بیست و یک)

رضا جوکار 10 بهمن 1394

سلام و عرض ادب

در قالبی مانند غزل،واژگان معمولا آن جا که ردیف و یا قافیه باشند،تعیین کننده اند،در حالی که ساختار یک اثر تمام واژها نقشی یک سان و برآمده از چگونگی قرار گرفتن در شعر ایفا می کنند. قالب پیش از سروده شدن یک اثر وجود خارجی دارد اما ساختار یک شعر،هم زمان با سرودن آن شکل می گیرد و چیزی جدا از همان عناصر سازنده آن است.نکته دیگر در تفاوت بین قالب و ساختار این است که قالب مجموعه ای از آثار را در بر می گیرد.هزاران شعر را می توان در قالب غزل دسته بندی کرد. تعداد اشعار نیمایی و سپید هم نامحدود است،اما ساختار یک شعر از آن جا که اجزای آن ،با اجزای شعر دیگر متفاوت است،منحصر به خود آن است(ساختار یک شعر اثر انگشت شعر است)و آنچه گفتیم،ارزش یک ساختار در تناسب هنری آن است. غزل از نظر ساختاری به چند دسته اصلی طبقه بندی می شود: نوع اول: گونه ی غزل با ساختار کاملا سنتی است.در این نوع برخی شاعران غزل را به شیوه ی شاعران گذشته می سرایند و در چارچوب غزل هیچ گونه تغییری ایجاد نمی کنند نوع دوم:غزل با ساختار نیمه سنتی است.این دسته ازشاعران علاوه بر استفاده از زبان ساده و وزن های ملایم و گاه بلند به نوع آوری هایی محدود در قافیه و ردیف علاقه نشان می دهند نوع سوم:غزل با ساختار نوگراست.در این گونه علاوه بر توجه به سلامت قالب غزل،در وزن،قافیه و ردیف نیز نوآوری هایی دیده می شود که در عروض کهن توجیه پذیر نیست.تنوع موضوعی،تغییر لحن،استفاده از روایت و بیان نمایشنامه ای،حذف،شیوه نوشتار و در کنار آن تنوع وزنی و استفاده از وزن های بلند،از ویژگی های این گونه غزل است نوع چهارم:غزل با ساختار آزاد است.شاعران این گونه علاوه بر مفاهیم روزمره و استفاده از نوآوری های گونه ی قبل،به نوآوری های ویژه ی زبانی،ساختاری و نحوی و گاه حذف هایی پیاپی،تغییر فضا،استفاده ارز وزن های یکنواختعلاقه نشان می دهند.

خوانش: 346

سپاس: 3

تعداد نظر: 4