🍃🌷🍃به پایگاه ادبی شعر پاک خوش آمدید 🍃🌷🍃

 پاییز(2)

(ثبت: 7250) آذر 17, 1397 

            

                                                                    

                                                                                    

استخوان می ترکانَد جنگل

زیر ِ پای ِ پاییز

تا کجا 

سوزانَدَش دی استخوان                                                                                

                                                                                   

نظرها 13 
  1. درود استاد امین اجلاسی بزرگ.

  2. مهران اسدپور

    آذر 18, 1397

    درودها جناب امین اجلاسی عزیز ؛

    دستمریزاد …

    کسب فیض شد دوست گرانقدر …

    در پناه خدا .

    • درودها گرانقدر

      حضور و نگاهتان چون همیشه مهر بار و ارجمند

      پاینده باشید

  3. محمدعلی رضاپور

    آذر 18, 1397

    درود

  4. درودبرشما بزرگوار

    موفق باشید

  5. طارق خراسانی

    آذر 18, 1397

    سلام و.درود 

    خیلی زیباست

    قالب شعر نو _ نیمایی ست

    در پناه خدا

    • درودها جناب خراسانی

      سپاسگزار حضور ارجمندو عنایت تان به سروده هستم

      شعر در قالب گردون سروده شده

      پاینده و پیروز

      • محمدعلی رضاپور

        آذر 20, 1397

        سلام دوست من

        به گمان بنده، قالبی به نام گردون وجود ندارد و این که شما می فرمایید، تنها آرایه ای بسیار قدیمی است که بر حسب جایگاه تکرار، گاهی ردالصدر علی العجز نامیده می شد و گاهی ردالعجزعلی الصدر.

        ضمنا تکرار چند واژه، اصلا به ساخت قالب مستقل در شعر نمی انجامد.

        •  درودها همراه گرامی

           

          فرم گردون خواه ناخواه چندین سال است که وجود دارد . وبین تعداد قابل توجهی از سرایندگان نیز شناخته شده و مقبول است . در خصوص قواعدِ مقبولیت فرم های جدید هنوز جائی اشاره ای ندیده ام که کسی اثبات کرده باشد با چه مقدار طول و تفصیل در قواعد ساختاری ، سروده ای می تواند در فرمی جدید پذیرفته شود . اما آنچه آشکار است این که هرگاه سروده ای دارای مشخصات ساختاری ویژه و متمایز کننده از سایر فرمها باشد می تواند در فرمی جدید طبقه بندی شود . اتفاقا هر چه میزان قواعد ساختاری در فرم کمتر باشد شاعر در سرایش آزادتر خواهد بود و از محسنات ِ فرم محسوب میشود و دقیقاً عکسِ آن است که از موانع سرایش است .

          مشابه فرم ِ گردون ، لووپ است که چند سال پیش از این بعنوان فرمی نوظهور و وارداتی مطرح و احتمالاًچون به ظاهر و در ابتدا وارداتی به نظر می رسید و چون مرغ ِ همسایه همیشه غاز است ، مورد تمجید و ….. طبق معمول قرار گرفت .

          لووپ دقیقاً عین یکی از موارد بیش از بیست گانه ی تصدیر است . اما در گردون لزومِ چرخش ایجاد شده در متن برای اتصال ابتدا و انتها فاکتوری ست که آنرا از تصدیر جدا میکند و عامل ارتقاء آن نیز همین است .

          بعدها ، به دنبالِ طرحِ  فرم گردون و ترسیم ِ سابقه ی ریشه ای آن در ادبیات کهن به عنوان یک آرایه ( ردالعجز الی الصدر یا …. ) در بیش از بیست نوع آشکار گردید که این فرم ریشه در شعر ایران زمین دارد . اما باید توجه داشت که این آرایه هیچگاه تا به امروز از سطح آرایه فراتر نرفته  بود . نکته نیز در همین جاست که این آرایه با نگاهی متفاوت و پویا و پیشرو به آن ، از سطح یک آرایه فراتر رفته و با کمترین و ساده ترین قواعد تبدیل به یک فرم جذاب برای سرایش گردیده است .  

          مثال از قدیم می اورم که برخورنده به کسی نباشد : اگر کسی فرضاً از ترکیب و بند و ترجیع بند یا … خوشش نیامد یا با تصورات شخصی که از فرم دارد مطابقت نداشت نمی تواند بگوید که این فرم نیست . نظریات باید براساس ادله شکل بگیرند باید توجه د اشت که هنر فراتر از من است و این هنر نیست که با من تفسیر میشود بلکه این من است که در هنر تجلی می یابد وبا آن تفسیر میشود .

          پس از ابداع فرم گردون توسط جناب سلطانیان بر اساس دو اصل پایه ای تکرار در ابتدا و انتها و ایجاد چرخش توسط متن برای اتصال ابتدا و انتها به یکدیگر و به فرموده ی ایشان تدوین قواعد پایه ای و بهینه ای فرم گردون توسط اینجانب و روشنگری هایی که منجر به معرفی و جانبخشی دوباره به یکی از جلوه های آرایه ای متروک و کهن و چگونگی ارتقاء آن به سطح یک فرم گردید ، امروزه دیگر تمام سرایندگان که در فرم گردون می سرایند با این آرایه آشنایی یافته اند که این خود مرهون ِ فرم ِ گردون است .

          نتیجه اینکه آنچه در تشخیص فرمِ شعری تعیین کننده است وجود فاکتورهای متمایز کننده است که در این فرم کاملاً مشهود است . اما خوش آیند و بد آیندِ فردی نسبت به یک فرم کاملاً سلیقه ای است و در جایگاه خود محترم .    

          سپاسگزارم

  6. زانا کوردستانی

    بهمن 27, 1397

    درودتان

    سروده ای زیبا خواندم
    احسنت

    موفق و موید باشید

    🙏🙏🙏🙏🌹🌹🌹🌷🌷🌷🌺🌺🌺

    👏👏👏👏👏👏👏