🍃🌷🍃به پایگاه ادبی شعر پاک خوش آمدید 🍃🌷🍃

آخرین نوشته های زانا کوردستانی

▪ماهنامه‌ی سخن منتشر شد

ماهنامه‌ی سخن همزمان سه شماره‌ی ۸۷، ۸۸، ۸۹ زمستان ۱۴۰۲ خود را در یک مجلد منتشر کرد.

خوانش: 4

سپاس: 0

بانو “شاعره رحیم‌جان”، شاعر و ترانه‌سرای تاجیک، در یک روز بهاری در سال ۱۳۵۵ خورشیدی( ۱۹۷۷ میلادی)، در شهر وحدت تاجیکستان به دنیا آمد.

خانواده‌اش بدون اینکه ‌از‌ آینده او خبر داشته باشند نام این نوزاد را «شاعره» گذاشتند و از میان سه دختر و چهار پسر خانواده تنها او به شعر و ادبیات روی آورد.

خوانش: 20

سپاس: 0

آقای “ادریس علی”، (به کُردی: ئیدریس عەلی) شاعر و نویسنده‌ی معاصر کُرد در اقلیم کردستان است.

از او چندین کتاب چاپ و منتشر شده است:

خوانش: 23

سپاس: 0

خانم “سولین عبدالله” (به کُردی: سۆلین عه‌بدولا) شاعر و نویسنده‌ی معاصر کُرد، زاده‌ی ۱۱ مارس ۱۹۷۷ میلادی در سلیمانیه‌ی اقلیم کردستان است.

■□■

خوانش: 21

سپاس: 0

در ۷۵ کیلومتری شمالغرب کرمانشاە، در مسیر روانسر بە پاوه، در دامنه‌ی کوه شاهو روستایی به نام “بنچله” خود نمایی می‌کند.

در این روستا خانواده‌ای بی‌بضاعت زندگی می‌کنند که زندگی آنان با مردم روستا متفاوت است.

خوانش: 18

سپاس: 0

آقای “مهدی صالح” با نام کامل “مهدی صالح مجید” (به کُردی: مەھدی ساڵح مەجید) شاعر و نویسنده‌ی معاصر کُرد ساکن هولیر پایتخت اقلیم کوردستان است.

از او کتاب “تەریق بوونەوەم لە ژیان” (شرمساری من در زندگی) در دو جلد چاپ و منتشر شده است.

خوانش: 51

سپاس: 0

آقای “مرتضی حیدری آل‌کثیر” فرزند “حسن” از شاعران معاصر ایرانی، زاده‌ی سال ١٣٦٢ خورشیدی در روستای حُرّ از توابع شوش دانیال است.

تحصیلات ابتدایی تا پایان متوسطه را در شوش گذراند و سپس از دانشگاه پیام نور شوشتر در رشته‌ی زبان و ادبیات فارسی لیسانس و در همان رشته موفق به اخذ کارشناسی ارشد گردید.

خوانش: 57

سپاس: 0

استاد “علیمردان عسگری‌ عالم” فرزند “علی‌قدم”، نویسنده و پژوهشگر لرستانی، در سال ۱۳۲۸ خورشیدی، یا دو سال بعد، در روستای «عالم‌آباد سفلی» از توابع دهستان یوسف‌وند شهرستان الشتر به دنیا آمد. آن‌گونه که استاد عسگری‌ عالم در صفحه‌ی ۱۴ کتاب «ویرنامه» آورده است، احتمالاً تاریخ تولدش در شناسنامه، دو سال بزرگ‌تر از سن واقعی‌اش ذکر شده است.

وی در سال ۱۳۴۶ به همراه خانواده از الشتر به شهر خرم‌آباد مهاجرت نمود و در این شهر برای امرار معاش و کمک به خانواده مشغول به کار شد. او ابتدا در استانداری لرستان به کار مشغول شد و مدتی را در فرمانداری خرم‌آباد، بخشداری چگنی و اداره‌ی کارگزینی استانداری به انجام خدمت پرداخت، اما در سال ۱۳۶۲ کار دولتی را رها کرد و به کار آزاد روی آورد. از این تاریخ به بعد، همکاری قلمی او با مطبوعات مختلف بیشتر شد و مطالب خود را به‌صورت داستان‌های کوتاه طنز، در مجلاتی هم‌چون: خانواده، دنیای ورزش، هفته‌نامه کتاب، گل‌آقا، صدای ملت، بامداد لرستان، تبلور اندیشه، اقتصاد لرستان و … به چاپ ‌رساند.

خوانش: 51

سپاس: 0

آقای “رضا علیپور” شاعر آوانگارد، نویسنده و روزنامه‌نگار کردستانی زاده‌ی سال ۱۳۵۶ خورشیدی، در شهر سقز، دبیر پیشین بخش کُردی هفته‌نامه‌های سیروان و روژهه‌لات در کردستان بوده است.

▪︎کتاب‌شناسی:

خوانش: 43

سپاس: 0

آقای “سید علی عبداللهی” شاعر و مترجم ادبی زاده‌ی ۱۰ فروردین ماه ۱۳۴۷ خورشیدی در روستاي سيوجان از توابع شهرستان بیرجند است.

خود عبداللهی درباره خاطرات دوران کوکی‌اش می‌گوید: “من فرزند اول خانواده‌ای يازده نفره هستم. پدرم کشاورز فقير و بی‌سوادی است که از کودکی در کنارش و روی زمين کار کرده‌ام. برای گذران زندگی‌ام هر کاری که فکر کنيد انجام داده‌ام (البته غير از کارهای غيرقانونی و سياه). کارگری، کار در هتل، کار در قنات در صد متری زيرزمين، شاگردی کاميون، پل‌سازی، کار در دفتر فنی و… برای همين همواره به کار بيش از حرف و سخن‌پردازی اهميت می‌دهم.”

خوانش: 44

سپاس: 0

آقای “حافظ عظیمی” شاعر و خبرنگار ایرانی، زاده‌ی سال ۱۳۶۴ خورشیدی، در تهران است.

وی مهندسی مواد و متالورژی از دانشگاه علم و صنعت ایران خوانده است.

خوانش: 42

سپاس: 0

استاد “فیض شریفی”، شاعر، نویسنده و منتقد خوزستانی زاده‌ی چهاردهم آذر ماه ۱۳۳۴ خورشیدی، در بهبهان، است.

او که عضو هیئت علمی کانون شعر ایران است، پس از فارغ‌التحصیلی در رشته‌ی ادبیات، به تدریس مشغول شد، اما در سال ۱۳۸۵ تدریس را کنار گذاشت و نخستین کتاب خود با نام شعر زمان ما را منتشر کرد.

خوانش: 23

سپاس: 0

بانو “چیا هلگورد” مشهور به “بێناز” شاعر کُرد در اقلیم کردستان ا‌ست.

■□■

خوانش: 33

سپاس: 0

دکتر “بهروز یاسمی” شاعر، منتقد و پژوهشگر شعر و ادبیات و از غزل‌سرایان نوگرای معاصر ایرانی، زاده‌ی دهم خرداد ماه ۱۳۴۷ خورشیدی، در شهرستان ایوانغرب استان ایلام است.

ایشان دوران کودکی و تحصیلات مقدماتی خود را تا اخذ دیپلم در همان شهرستان گذرانید و سپس در سال ۱۳۶۹ پس از یک وقفه‌ی تحصیلی مجددأ وارد دانشگاه شد و در سال ۱۳۷۵ با مدرک دکترای دامپزشکی از دانشگاه شهید چمران اهواز فارغ‌التحصیل شد.

خوانش: 25

سپاس: 0

استاد “به‌ندی علی” (به‌ندی عه‌لی) شاعر، نویسنده و روزنامه‌نگار کورد، زاده‌ی ۶ اوت ۱۹۶۳ میلادی در شهر سلیمانیه است. وی مدتی از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۲ ساکن آلمان بود و مجدد به سلیمانیه برگشت.

وی صاحب امتیاز مجله‌ی ادبی و هنری کرێکاری بود.

خوانش: 33

سپاس: 0

آقای “سینا ستوده” شاعر و فعال هنری سیستان و بلوچستانی، زاده‌ی ۲۷ شهریور ماه ۱۳۷۸، در زاهدان است.

▪نمونه‌ی شعر:

خوانش: 32

سپاس: 0

بانو “دلبرین عبدالفتاح علی” (به کُردی: دڵبرین عەبدولفەتاح عەلی بۆتانی) شاعر، نویسندە و خواننده‌ی کُرد زادەی دهوک است.

وی مقام نخست بخش داستان، ۲۵ دورەی فستیوال گلاویژ را به خود اختصاص داده است.

خوانش: 19

سپاس: 0

استاد زنده‌یاد “ابراهیم پویا” فرزند “قنبر”، شاعر، نویسنده، طنزپرداز و پژوهشگر، در سال ۱۳۳۴ خورشیدی، در کرمانشاه به دنیا آمد.

وی در سحرگاه روز چهارشنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ درگذشت و در قطعه‌ی هنرمندان باغ فردوس کرمانشاه به خاک سپرده شد.

خوانش: 21

سپاس: 0

استاد “فریدون رحیمی” با نام هنری “فریدون فریاد”، شاعر و مترجم ایرانی، در ۱۵ آذر ماه سال ۱۳۲۸ خورشیدی در خرمشهر به دنیا آمد.

ایشان سال‌ها در یونان زیست و آثار ادبی و کلاسیک ایرانی را به زبان یونانی ترجمه کرد و از سوی دیگر آثار نویسندگان و شاعران مطرح و معاصر یونان را به زیان فارسی. او در سال ۱۹۸۵ وطن را ترک کرده بود.

خوانش: 33

سپاس: 0

آقای “حسن زینلی‌مقدم” شاعر سیستان‌ و بلوچستانی، زاده‌ی سال ١٣٦٨ خورشیدی، در زاهدان است.

ایشان دانش‌آموخته‌ی کارشناسی ارشد رشته‌ی مهندسی متالورژی است.

خوانش: 29

سپاس: 0